FORMATGES ARTESANS D’AUTOR

Gaudeix dels nostres formatges artesanals de la màxima qualitat

Després de cursar estudis Agropecuaris a la Torre Marimon, perfilant cada vegada més l’especialitat transformadora en vi i formatge, l’any 1987 ens casem en Josep i la Glòria i tirem endavant un petit obrador de formatges per tal de transformar en mató i formatge fresc una part de la llet de vaca que produïem a la finca.

Amb els anys vàrem començar amb els formatges madurats de vaca i posteriorment de cabra que veníem en fires de tot Catalunya. Després vàrem incorporar especialitats entre les quals destaca el “BLAU D’OSONA”, que el 1997 va esdevenir el primer formatge Blau Català. Aquest any també s’incorporen al nostre projecte la Dolors i l’Enric que a partir d’aquest moment s’encarregaran de vendre els nostres formatges a les fires de Catalunya.

També és en aquests anys que deixem de tenir ramat per dedicar­-nos exclusivament a l’elaboració, buscant sempre que la llet sigui com més bona i propera possible. La nostra filosofia és la de fer formatges d’autor de producció molt limitada, originals i de la màxima qualitat. Resultat d’això venen diversos premis als formatges i reconeixements com el de “Mestre Artesà” l’any 1998.

Els últims anys hem recuperat la cava de pedra tosca primigènia de la casa que a causa de les excepcionals condicions d’humitat i oxigenació ens ha permès millorar la maduració dels nostres formatges així com la creació de nous entre els quals destaca “L’ESGRATINYAT” de vaca pasta cuita amb ratafia i el “ROI de cabra” amb escorça vermella per la maduració amb llevats.